13. marec, 2018

Spletni piškotki

Spletni piškotki

Spletno mesto www.okraski-senica.si, s katerim upravlja

Slaščičarstvo Senica
Dobja vas 121
2390 Ravne na Koroškem

, uporablja piškotke.

Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabn iki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Piškotki niso škodljivi saj ne vsebujejo trojanskih konjev, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

Kateri so piškotki na tej strani

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

wordpress_test_cookie Se namesti, ko kliknete gumb V redu in s tem potrdite da ste bili seznanjeni z obvestilom o uporabi poškotkov na strani. Čas trajanja piškotka: do konca seje.
viewed_cookie_policy Se namesti, ko kliknete gumb V redu in s tem potrdite da ste bili seznanjeni z obvestilom o uporabi poškotkov na strani. Čas trajanja piškotka: 1 leto.
Google Analytics piškotki (__utma, __utmb, __utmc, __utmz)
So izvedbeni piškotki, ki zbirajo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran. Zbirajo anonimne podatke o tem katere strani obiskujejo najpogosteje, koliko časa se nekdo zadrži na določeni strani ipd. Ne zbirajo informacij, ki uporabnika identificirajo. Vse zbrane informacije o uporabnikih so anonimne. Čas trajanja poškotka:__utma (2 leti), __utmb (30 min), __utmc (do konca seje), __utmz (6 mesecev)